Dost olarak, Allah yeter.Yardımcı olarak da Allah yeter. 4/45

Dost olarak, Allah yeter. Yardımcı olarak da Allah yeter.

15 Ocak 2015 Perşembe

'Gerçek Ateizm Bu Değil'

Tarihin her döneminde inanç ile inançsızlık kavga halinde olmuş.Daha daraltacak olursak  inançlılar ile inançsızlar diyebiliriz.Son dönemlerde de orta doğu'da artan şiddet nedeniyle inançsızların diline pelesenk olmuş 'gerçek islam bu değil dimi' cümlesi üzerinden bir kaç değerlendirmede bulunacağım.
İnançsızların düştüğü büyük bir yanlıştır bu.Nedir bu yanlış? Bir şeyin yanlış örneklerini ele alıp o şeyi o yanlış üzerinden eleştirmek.Son yaşanan bir kaç olay üzerinden durumu irdeleyelim. Charlie Hebdo olayında insanlar öldürüldü ve hiçbir kanıt olmaksızın öldürenlerin müslüman olduğu iddia edildi.Tamam müslüman olduklarını kabul edip devam edelim..Kuranı okumakla okumak arasında fark oldugunun en güzel kanıtlarından birisidir bu.Eğer kurana bütüncül bakmazsanız kafanıza göre hüküm çıkarabilirsiniz.Yaşanan bu son olayda kuran'ın bize dediği şey açıktır, dinle,Allah ıle dalga geçildiğinde orayı terk etmek.Peki karikatüristi öldüren adamlar neye dayanarak yaptı bunu? Bence mezhep imamlarının  ya  da hadis kitaplarının emirleri doğrultusunda yaptılar. Ya da ikinci bir ihtimal olarak onlar hala yürütülen bir  projenin ürünüydü.İslamdan soğutma projesi.hatta bütün dinleri yok etme projesi..Bugün muhammed peygamberden babasının oglu gibi bahsedip 'yapılsın özgürlüktür' diyenlerle 'yapılmasın yapanlar da öldürülsün' diyenlerin hiçbir farkı yok gözümde.
Özgürlük bir başkasının özgürlüğüne,değerlerine değmediğin sürece geçerlidir.Kimse kalkıp birinin kutsalına,değerlerine hakarette bulunmamalı.Konu çok dağıldı, örneklerle ''gerçek islam bu'' saçmalıklarına cevap vereceğim..Önce bazı fotograflarla başlayayım..

konu başlığı : yol ortasında kılıçla idam edilen arap kadın



bla bla işte. Ya arkadaşım ben kuranı okudugumda neden beni akletmeye yönlendiriyor (enfal 22, yunus 100 ve daha bir sürü akletmez misiniz ayeti? Neden ben kuranı okudugumda masum tek insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmekle eş değer oldugunu anlıyorum? sen nasıl tersini anlıyorsun? nasıl biliyorum, çünkü sen belli olaylar akabinde indirilmiş ayetleri cımbızlayarak bağlamından kopararak atıyorsun ortaya..islam kan savaş dini vs. diye zırvalıyorsun.. )

peki ben bu mantıkla sana bir kaç örnek vereyim..

Mao Zedong


Çin komunist parti başkanı.Gücü ele aldıktan sonra ilk iş 5 milyon insanı idam ettirmek oldu.'great leap forward' ve 'cultural revolution' sosyal programlarını uygulamak için 20 milyona yakın insanı açlıktan öldürdü..ne kadar tanıdık değil mi? Milyonlarca insanı öldürmesinin,hayatlarını zindana çevirmesinin ideolojiyle pek alakalı oldugunu düşünmüyorum.Bence çoğunlukla şahsi çıkarları için yaptı bunu. Bu ve bunun gibiler..

josef mengele..


1944'te savaş suçlusu ilan edilmiş doktor..auschwitz toplama kampında insanlar üzerinde yaptığı deneylere bakıp ''gerçek ateizm bu xD'' diyebilir miyiz ? 


ya da herhangi bir inançsızın yaptıgı kötülüklere bakıp genelleme yapmak doğru olur mu?
bu ikisi de ateistti.Peki ben çok alakasız bir şekilde bu ikisi ve nicesini baz alıp ateizm hastalıklı,insanları caniliğe sürükleyen bir inançtır desem doğru olur mu? bence olmaz.En azından ateist olup iyilik üzere yaşayan insanlara haksızlık olur.

Önce insan olmak ilkesi üzerinden gitmeliyiz.İnancı ne olursa olsun ,bir kişinin ya da toplulugun yaptıgı kötülükler kendisini baglar.

Gerçekten çok can sıkıcı olmaya başladı islama yapılan saldırılar.Daha bunun ayrımını yapamayan insanlara ne derece laf anlatılabilir bilmiyorum.

Ey iman edenler! Adalet ve dürüstlüğün tanıkları olarak Allah için kollayıp gözetleyenler olun! Bir topluluğun çirkinlik ve kötülüğü sizi adaletsiz davranmaya asla itmesin. Adaletli olun! Bu, takvaya/korunup sakınmaya daha uygundur. Allah'tan sakının. Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır. -Maide suresi 8. ayet