Dost olarak, Allah yeter.Yardımcı olarak da Allah yeter. 4/45

Dost olarak, Allah yeter. Yardımcı olarak da Allah yeter.

13 Ekim 2013 Pazar

Vesvese İle Baş Etmenin Yolu

Her şeyden evvel şunu bilmeliyiz, hepimiz insanız her türlü düşünce kir pas aklımızdan geçebiliyor ve kalbimize değebiliyor. işte bunu yapan şeytandır.Çünkü şeytan yönünü Allah yoluna çevirmiş hak olan yolda ilerleyenler için sürekli kirli tuzaklar hazırlar.Bunu Kur'an ayetlerinden biliyoruz.Şunu da unutmamalıyız ki Allah takva sahipleriyle,bütün kullarıyla beraberdir..Bu gibi vesvese durumlarında telaşa kapılmayıp hemen Allah'a sığınmalıyız.Çünkü şeytan hiçbir zaman durmayacak ve bizi yolumuzdan çevimeye gayret edecektir.Farkında olmamız gereken nokta şu ki, bizi üzen bu vesveselerin kalple hiçbir bağının olmadığıdır.hepsi şeytanın fısıldamasıdır ve kalbimizden geçenlerin aklımızdan geçenlerle ilişiği yoktur çoğu zaman.

Ar'af suresi 200-201
Şeytandan bir dürtük seni dürtüklediğinde, Allah'a sığın. Çünkü O, her şeyi işitir, her şeyi bilir.
Takva sahipleri/Allahtan korkanlar/sakınanlar, kendilerine şeytandan bir vesvese geldiği zaman, durup düşünürler ve derhal gerçeği görmeye başlarlar.


Allah'ın bize bu durumdaki öğüdü nettir.O'na sığınmamızı , O'nun kalbimizin içindekini çok iyi bildiğini bildirir yüce Allah bize.
Ayrıca bu konuda yalnız olmadığımızı bilip şeytanın zaten inanç sahibi olmayan biriyle ugrasmayacağını aklımıza getirmeliyiz.